Apelsinai "marškinėliuose"

 


"Marškinėliuose troškintos" citrinos ir apelsinai yra "paruoštukas" kitų patiekalų gamybai. Šiuo metu ruošiuosi užgavėnių blynų kepimui 🙂 , kuriuose troškinti apelsinai bus įdaro dalis, bet jų panaudojimas labai įvairus: padažams, įdarams, vietoj cukatų. Pvz. man labai skanu apelsinų sirupo šaukštelį įsipilti į kavą :) .

Norint pasigaminti "troškintų" citrusinių vaisių, reikia lygių dalių pvz. apelsinų ir cukraus - aš ėmiau po 700 g. Taip pat reikės vakuumavimo arba "zip" maišelių.

1. Jeigu apelsinai nėra ekologiški, gerai nuplaukite, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 5-10 min. 2. Nusausinkite, supjaustykite į 6 dalis (riekeles), išpjaukite viduriuką ir išimkite sėklas. Dėkite skilteles į maišelį, užberkite cukrumi, paskirstykite tolygiai ir iš maišelio ištraukite orą. Aš vakuumavimo mašinos neturiu, todėl orą ištraukiu naudodama gėrimo šiaudelį - palieku maža tarpelį, įkišu šiaudelį ir tiesiog ištraukiu orą. Kuo mažiau liks oro maišelyje, tuo geriau. 3. Pasirinkite puodą pakankamai didelį, kad vanduo apsemtų maišelyje esančius vaisius. Užvirinkite vandenį ir iš karto sumažinkite kaitrą. Įmerkite maišelį su vaisiais ir cukrumi ir "troškinkite" apie 5 val. Vandens temperatūra turi būti apie 90 laipsnių - vanduo neturi virti. 4. Retkarčiais "pamasažuokite" maišelius, kad cukrus nesušoktų į gabalą. Man taip gavosi, kad ant dugno liko cukraus gumuliukas - ne bėda. Kai atvėso, apelsinus perdėjau į stiklainį, o sirupą su cukrumi dar pašildžiau, kol cukrus ištirpo - ir užpyliau ant apelsinų. Aromatas nuostabus ☺️ Citrinų sirupas gavosi labai maloniai, gaiviai rūgštus, o apelsinų - labai aromatingas.

Vėsioj vietoj galima laikyti iki 3 mėn.

Komentarai