Švediškos cinamoninės bandelės


Pavasarį, turbūt paskatinti vienos laidos, daug kas kepė cinamonines bandeles. Labai nemėgstu masinių reiškinių, tačiau pasidaviau bangai ir išsikepiau pagal skelbiamą receptą.... Deja... Labai nusivyliau.... 

Būčiau visai pamiršusi tas bandeles, bet atsitiktinai pamačiau kaip jas gamina šefas Richard Bertinet ir iš karto susižavėjau, jau gan vėlai vakare žūtbūt man jų reikėjo išsikepti! Nors aš ne visada susidraugauju su mielėmis, bandelės pavyko TOBULAI! 

Taigi, 24 bandelėms jums reikės:

TEŠLAI:
200 g pieno 36-37 C laipsnių (žmogaus kūno temperatūros)
2  kiaušinių
600 g paprastų miltų (skirti pygarui Ekstra, Karališki čia nelabai tiks)
25 g šviežių mielių (arba 13 g sausų)
50 g cukraus
1 a. š. druskos
200 g sviesto (palaikyto kambario temperatūroje, kad būtų minkštas)

ĮDARUI:
150 g sviesto 
250 g. rudojo cukraus
2 dideli šaukštai cinamono (palaikyto kambario temperatūroje, kad būtų minkštas)

GLAZŪRA
100 g cukraus
100 g vandens
arba tiesiog skystas medus ar koks nors cukraus sirupas

  1. Pirmiausiai supilkite pieną, kiaušinius, šiek tiek pamaišykite.
  2. Suberkite miltus, įtrupinkite mieles, sudėkite visus kitus produktus (druską berkite paskiausiai) ir viską išminkykite rankomis ar maišytuvo pagalba.
  3. Užlankstykite tešlos kraštus į apačią, dėkite į dubenį ir palikite kilti šiltai apie 45 minutes. Aš uždengiu dubenį rankšluostėliu ir statu į orkainę, nustačiusi 30 laipsnių temperatūrą.
  4. Kol tešla kyla galima pasigaminti įdarą: gerai išsukite sviestą, po truputį berkite cukrų, galiausiai įmaišykite cinamoną. Nedėkite įdaro į šaldytuvą , jis turi būti minkštas ir purus.
  5. Kai tešla iškyla, ją reikia iškočioti , kad būtų 90 cm ilgio ir 45 cm pločio. Aš neturiu tokio didelio stalo, todėl dalinu tešlą į 2 dalis ir kočioju du 45 x 45 cm blynus.
  6. Užtepti ant iškočiotos tešlos įdarą ir perlenkti tešlą, kad gautųsi 3 sluoksniai, supjaustyti tešlą juostelėmis (viso turi gautis 24 juostelės), kiekvieną įpjauti dviejuose vietose, supinti kaseles, jas suvynioti ir dėti į sviestu pateptas (ar aliejumi papurkštas) keksiukų formeles ir palikti kilti 30-40 min.  (pabaigoje įdėsiu nuorodą į video).
  7. Įdėkite bandeles kepti į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę. Po 10 min. sumažinkite karštį iki 160 C laipsnių ir kepkite dar apie 15 minučių, kol gražiai pagels, švelniai paruduos.
  8. Dar šiltas bandeles reikia glazūruoti - man skaniausiai tiesiog aptepti skystu medumi arba klevų ar kokiu nors kitokiu sirupu ir pabarstyti perliniu cukrumi.
Skaniausios jos šviežiai iškeptos. Kitą dieną nebebus tokios purios, bet vis tiek bus labai skanios.

Kadangi nefiksavau gamybos proceso, o aprašyti tešlos lankstymą pakankamai sudėtinga, pasižiūrėkite kaip tai daro šefas Richard Bertinet .

Skanaus!


Komentarai