Trinta brokolių sriuba su voveraitėmis

Šios sriubytės receptuką kažkada labai senai nužiūrėjau LRT laidoje "Labas rytas" (atrodo taip ji vadinasi?). Tačiau recepto nesu užsirašiusi, todėl kiekvieną kartą improvizuoju. Šiandien jau nuo jau prieš pietus darbe pradėjau svajoti kaip grįžusi namo pasigaminsiu šią dangiško skonio sriubą. Šiandien gaminau taip:

1 brokolio galva
2-3 bulvės
1 svogūnas
aliejaus svogūnų pakepinimui
apie 200 g kiaulienos šoninės (geriau rūkytos)
apie 200 ml neriebios grietinėlės
druskos
maltų baltųjų pipirų
voveraičių (kiek negaila -0,5 -1 l)
1 v. š. sviesto

  • Užstačiau virti voveraites. Aš verdu apie pusvalandį.
  • Kol virė voveraitės, kitame puode užvirinu apie 0,5 litro vandens, sudėjau smulkiai supjaustytas bulves, susmulkintą brokolį bei smulkiai supjaustytą ir pakepintą svogūną ir troškinau apie 2o min. Nupyliau nuovirą (neišpilkite, jis grįš į puodą vėliau).
  • Šoninę supjausčiau kubeliais ir pakepinau, sudėjau į daržoves (ištirpusius riebalus palikau keptuvėje - jie nereikalingi) viską sutryniau trintuvu.
  • Į gautą tyrę supyliau daržovių nuovirą, grietinėlę ir pakaitinau (užvirti nereikia).
  • Išvirusias voveraites kelias minutes pakepinau svieste.

Įsipilu lėkštėn sriubos, gardinu voveraitėmis, mmm....

Skanaus!

Komentarai