Nevykėlė Ciabatta

Pasidaviau ir Kepėjų be stabdžių iššūkiui išsikepti ciabattą. Šį kartą griežtai laikiausi recepto, tik miltus naudojau ne duonos, o rupius. Rezultatas gavosi šiaip sau:
Į Ciabattą tai tikrai nepanašu. Džiaugiuosi tik tuo, kad nereikėjo išmesti. Gavosi paprasta duona. Nežinau ar receptas ne koks, ar mielės kaltos (nes tešla visai nenoriai kilo)... Teks apkaltinti mieles, nes nemėgstu kepti su sausom mielėm. Man jos tinkamos tik tais atvejais, kai namie kas nors staiga užsimano picos - ten didelio "iškilimo" nereikia.

Komentarai

Puanc sakė…
O galbūt kalti miltai?
Arune sakė…
Aš manau, kad mielės, nes ant mielių pokelio parašyta, kad tokio kiekio užtenka 200 g. miltų. O čia jų buvo dvigubai daugiau. Be to nepamenu kada jas pirkau, gal jau pasenę buvo? Iš karto matėsi, kad nekyla. Džiaugiuosi, kad bent "zakalcas" nesigavo - šiandien pusryčiams vietoj paprastos duonos suėjo. :)
Unknown sakė…
Arūne, ne mielės kaltos, o miltai! Rupūs miltai neturi tiek glitimo, kiek turi pirmos rūšies duonos miltai, o tai labai lemia duonos tekstūrą, kilimą, drėgmę ir t.t. Aplamai, kepant pagal receptus, negalima aklai vadovautis nurodytu miltų kiekiu, nes priklausomai nuo vandens kietumo, miltų brinkimo ir daugelio kitų dalykų, miltų kiekis gali įvairuoti.
Arune sakė…
Na, tebūnie ir miltai kalti. Kažkada Kepėjuose be stabdžių skaičiau (gal komentaras buvo?), kad tikslas yra gaminti nekeičiant recepto. Va tik miltus naudojau kitokius. Manau, kad su miltų kiekiu buvo viskas tvarkoje, gal jų rūšis neatitiko. Nes pažymėti jie D raide, o kaip dabar išsiaiškinau reikėjo A arba B (Kuo raidė arčiau abėcėlės pradžios, tuo didesnis glitimas. Radau neblogą straipsnį apie miltus: http://ns1.alfa.lt/straipsnis/10264554/?Bandeles.gandro.vaisems=2009-03-21_00-00
Vilma sakė…
Kadangi duona yra sudaryta praktiškai tik iš miltų ir vandens, tai miltų rūšies pakeitimas yra esminis faktorius. :)
O dėl KBS idėjos tai taip - tikslas yra gaminti nekeičiant recepto, nes kaip kitaip sužinoti ar pats suklydai ar receptas tikrai nevykęs... Va, pagal šį receptą beveik niekam nesigavo skylutės, bet štai ėmė Nolita ir įdėjo ciabattą su jomis! Vadinasi, kažkam pavyko. ;)
Žalia Varna sakė…
Ir aš kepiau būtent pagal originalų receptą, nes bijojau ką nors keisti, bet skylutės visai nieko išėjo :)
Man irgi atrodo, kad dėl miltų čia Tau nelabai pavyko... Ką gi, juk svarbiausia, kad skanu ;)
Anonimiškas sakė…
Vistik bus kalti miltai. Gaminius su rupiais miltais butina kildinti per pora kartu. Raugas iskyla, tada kildinama pirma karta, tada tesla "sulankstoma" ar permaisoma ir kildinama antra karta.