Kibinai


Tešlai:

  • 500 g miltų
  • 3 kiaušiniai (1 trinys naudojamas aptepimui)
  • 250 g sviesto arba margarino
  • 250 g grietinės
  1. Miltus supilu į dubenį, į miltus sutarkuoju margariną. Kad lengviau būtų tarkuoti, margariną nuolat apvolioju miltais (margarinas turi būti kambario temperatūros - jei būna labai šaltas, kelioms sekundėm įkišu į mikrobangų krosnelę). Tada kišu rankas į dubenį ir margariną sumaišau su miltais, kol gaunasi tokie riebūs trupiniai.
  2. Į miltų ir margarino mišinį įmušu su pilnus kiaušinius ir vieno kiaušinio baltymą, sudedu grietinę ir viską išmaišau.
  3. Tešlą padalinu į 16 rutuliukų, dedu juos į šaldytuvą ir pradedu gaminti įdarą.

Įdarui:

  • 500 g mėsos (man skaniausia veršiena, kiauliena)
  • 2 dideli svogūnai
  • po a.š. maltų pipirų ir druskos
  1. Mėsą sukapoju - supjaustau labai mažais kubeliais. Jei naudoju kiaulienos sprandinę ar mentę, išrankioju visas gysleles. Jokiu būdu nenaudokite maltos mėsos- ji sušoka į vieną gabalą. Kapotas įdaras žymiai skanesnis.
  2. Svogūnus supjaustau kubeliais, sudedu į mėsą, pagardinu druska ir pipirais, viską išmaišau. Jei mėsa labai liesa, galima įmaišyti grietinės arba grietinėlės.

Kibinai:

  1. Tešlos rutuliukus iškočioju į maždaug 3-5 mm storio blynelius, išdėlioju įdarą, lenkiu blynelį pusiau, suspaudžiu kraštus ir "užsuku" kraštą, dedu į kepimo skardą.
  2. Išplaku kiaušinio trynį su šiek tiek vandens ir plakiniu ištepu kibinų viršų.
  3. Kepu apie 200 C laipsnių karštumo orkaitėje, kol gražiai pagelsta.

Skanaus!

Komentarai