Havajietiški ledai (ice pop)

Havajai ir ledai skamba labai intriguojančiai. Kadangi labai mėgstu visus šių ledų ingridientus kiekvieną atskirai, tai idėja juos sumaišyti ir dar padaryti ledus, mane labai suintrigavo ir ledai buvo pagaminti tą patį vakarą, kai radau receptą:

1 skardinė (apie 400 ml) konservuotų ananasų (be skysčio) arba apie 200 g šviežių
100 - 200 ml konservuoto tiršto kokoso pieno
1 bananas
Manau, kad proporcijas galima keisti, priklausomai nuo to, ką labiau mėgstate (ar nemėgstate)

Viską sutriname trintuvu, pilstom į formeles, kišam pagaliukus ir šaldom kol sušąla.
Man buvo atradimas, kad sutrynus ananasus, jų košelė tampa labiau panaši į obuolių (ananasinių) skonį, nei į ananasų košę.
Kokoso pieną reikėtų naudoti tirštą, panašų į grietinėlę, tačiau aš kažkaip sugebu kas antrą skardinę nusipirkti skysto - tokio kuris yra permatomas ir jame plaukioja smulkiai pjaustytas kokosas. Šį kartą kaip tik pataikiau ant tokios skardinės. Nežinau nuo ko tai priklauso... Skardinės lyg ir vienodos... Gal kokio slapto užrašo reikia ieškoti? Bet ne tai yra svarbiausia. Svarbiausia, kad ledai labai skanūs ir parduotuvėje tokių nėra!
p.s. Pasirodo iš tikrųjų ant kokoso skardinių reikia ieškoti "stebuklingo žodžio", nes parduotuvė klijuoja vienodus "vertimus" ant skirtingų kokoso pieno skardinių.

Komentarai