Grybų sriuba

Posted by Picasa
Šiandien ruošiau šaldiklį "naujam sezonui" ir radau užsilikusių grybų: šilbaravykių, baravykų ir voveraičių, iš kurių pavyko išsivirti nuostabią grybienę.
Sriubai naudojau:
  • nedidelę jautienos karką;
  • 200 - 300 g. grybų;
  • 1 svogūną;
  • 1 didelę morką;
  • 1 didelę bulvę;
  • 1/4 saliero šaknies;
  • druską, karčiuosius ir kvapniuosius pipirus, lauro lapus;
  • 1 š. sviesto;
  • 1 šaukštas miltų;
  • apie 200 g. grietinės arba grietinėlės.

Karką užpyliau 2 litrais vandens, sudėjau prieskonius ir užkaičiau. Smulkiai supjaustytą svogūną ir morkas pakepinau, salierą ir bulves ir grybus supjausčiau ir visas daržoves bei grybus sudėjau į verdantį puodą. Viriau beveik valandą. Išėmiau mėsą, nupyliau sultinį. Išrinkau lauro lapus bei gražesnius grybų gabaliukus ir tai kas liko sutryniau su blenderiu. Į gautą košę supyliau sultinį bei ant sviesto pakepintus miltus ir dar kartą užvirinau. Sudėjau likusius grybų gabaliukus ir užbalinau grietine. Mano pačios nuostabai gavosi tikrai labai skani grybienė.

Komentarai