Šiandien ruošiau šaldiklį "naujam sezonui" ir radau užsilikusių grybų: šilbaravykių, baravykų ir voveraičių, iš kurių pavyko išsivirti nuostabią grybienę.
Sriubai naudojau:
- nedidelę jautienos karką;
- 200 - 300 g. grybų;
- 1 svogūną;
- 1 didelę morką;
- 1 didelę bulvę;
- 1/4 saliero šaknies;
- druską, karčiuosius ir kvapniuosius pipirus, lauro lapus;
- 1 š. sviesto;
- 1 šaukštas miltų;
- apie 200 g. grietinės arba grietinėlės.
Karką užpyliau 2 litrais vandens, sudėjau prieskonius ir užkaičiau. Smulkiai supjaustytą svogūną ir morkas pakepinau, salierą ir bulves ir grybus supjausčiau ir visas daržoves bei grybus sudėjau į verdantį puodą. Viriau beveik valandą. Išėmiau mėsą, nupyliau sultinį. Išrinkau lauro lapus bei gražesnius grybų gabaliukus ir tai kas liko sutryniau su blenderiu. Į gautą košę supyliau sultinį bei ant sviesto pakepintus miltus ir dar kartą užvirinau. Sudėjau likusius grybų gabaliukus ir užbalinau grietine. Mano pačios nuostabai gavosi tikrai labai skani grybienė.
Komentarai