Pernai keliaudami po Kiniją, Xi'an musulmonų rajonėlyje netyčia užsisakėme labai skanių koldūnų. Kadangi keliavome be jokių kelionių agentūrų, tai daugumą patiekalų užsisakydavome "netyčia". Turiu pasakyti, kad kinietiškai musulmoniška virtuvė iš ties skani. O pasirinkome tą restoranėlį (greičiau valgyklėlę), kadangi joje pietavo labai daug vietinių žmonių, ir net policininkai. Bet grįžtu prie koldūnų:
Tešlą gaminu paprastai:
1 kiaušinis
300 g (apie 2 st.) miltų
100 ml (apie 0,5 st.) vandens
1 šaukštas aliejaus
Įdaras:
300 g maltos jautienos (arba kitokios mėsos)
1 didelė smulkiai sutarkuota morka
1 kubeliais supjaustytas svogūnas
špinatų
petražolių, baziliko, druskos, pipirų, kitų prieskonių pagal skonį
Kaip gaminti, turbūt nereikia net rašyti. Morkas ir svogūnus pakepinti, sumaišyti su susmulkintais špinatais, petražolėmis, baziliku. Man skaniausia gardinti korėjietiškais morkų prieskoniais (šiandien jų neturėjau, tai gardinau Sambar masala). Nors paprastai visada šaldiklyje turiu špinatų, šiandien, kaip tyčia, jų neberadau. Šaldiklis kažkodėl buvo prikimštas šparaginių pupelių :). Todėl įdaras buvo labiau mėsiškas nei daržovinis.
Šiandien gaminau su vištiena (užtenka pusės vištienos krūtinėlės), bet su jautiena
man skaniau. Galima dėti daugiau daržovių, o mėsos tik dėl kvapo.
Komentarai