Pavasariški salotų suktinukai (interpretacija Thai virtuvės tema)

Jau prieš gerą mėnesį (o gal ir porą) parduotuvėje nusipirkau Blue Dragon Spring Roll Wrappers . Tai tokie ploni ryžių "lietiniai". Ruošiantis iškylai gamtoje, nusprendžiau juos panaudoti pavasariškų salotų suktinukams pagaminti. Labai patogus būdas vežtis salotas į gamtą.
Salotoms reikės:
  • Ryžių blynelių (Ant pakuotės rašo, kad yra apie 12. Mano pirktąjame buvo 16)
  • Salotų (geriau paprastos lietuviškos, iš daržo, nes yra minkštesnės ir neplėšo plonų ryžių blynelių )
  • Šviežių morkų
  • Ankštinių saldžiųjų pipirų
  • Svogūnėlių laiškų
  • Sojos pupelių daigų
  • Ir viso kito, ko tik širdis geidžia (petražolių, krapų, krevečių, vištienos, kumpio...)
Padažas:
  • prieskoninės žolelės (petražolės, bazilikas, mairūnas (arba Provanso žolelių mišinys))
  • balzaminis actas (arba ryžių actas) - geriau saldesnis ir nelabai stiprus.
  • alyvuogių aliejus (galima naudoti aliejų su prieskoniais)
  • druskos (jei mėgstate sūriai - aš nededu)
Iš anksto reikia pasiruošti padažą, pasiruošti drėgną rankšluostėlį, negilią keptuvę (į kurią lengvai tilptų ryžių paplotėlis). Daržoves supjaustyti labai plonais, vienodo ilgio (suktinuko ilgio) šiaudeliais. Morkas iš anksto sumaišiau su dalimi padažo, kas šiek tiek įsigertų. Nupjauti salotų kietus kotelius.
Į keptuvę reikia įpilti šilto vandens (tokio šiltumo, kad galėtumėte rankomis įdėti ir išimti ryžių blynelius). Gaminimo eigoje atvėsusį vandenį kelis kartus reikia pašildyti.
Ryžių blynelį merkti keptuvėn, palaukti kol suminkštės (apie 15 sekundžių), ištiesti ant drėgno rankšluostėlio, guldyti ant jo salotos lapą, patepti jį padažu, dėti kitas daržoves ir, jei salotos lapas mažas, uždengti kitu, padažu pateptu, salotos lapu. Susukti, kaip balandėlį:


Bijodama, kad nesuliptų, dėdama į indelį, suktinukus atskyriau plėvele. Susikrauname, ir važiuojam į gamtą. Patiekiant galima perpjauti pusiau:
Tiesa sakant, mano mama irgi darydavo salotų suktinukus - tiesiog sukdavo į salotos lapą. Tačiau tai nėra labai patogu. O ryžių blyneliai sulimpa ir laiko salotas. Ir skanu ir gražu, ir patogu. Skanaus.
p.s. Manau, kad pridėjus vištienos, krevečių ar kumpio būtų visai neblogi pavasariški ar vasariški pietūs.

Komentarai