Veršienos kumpis

Jau eilę metų Šv. Velykoms kepdavau antį. Šiemet nusprendžiau pasigaminti veršienos kumpį. Gamindama marinatą rėmiausi čia rastu receptu:
2 litrai vandens
2 šaukštai druskos
1 šaukštas cukraus
1 arbatinis šaukštelis citrinos rūgšties (dėl šio ingridiento man labai neramu)
pipirų mišinys
lauro lapai
garstyčių grūdeliai,
muskato riešutas (sutarkavau ketvirtį)
kelios šakelės rozmarino
čiobrelių
Visą šitą mišinį šiek tiek paviriau, atvėsinau ir į jį pamerkiau veršienos kumpį. Mirks iki ryto. Tuomet kepsiu orkaitėje, kepimo maiše.


PAPILDYMAS:
Manau, kad mano nuogastavimai dėl cirinos rūgšties pasitvirtino. Mėsa buvo labai sausa. Nerekomenduoju šio recepto.

Komentarai