Saldi varškė (Pascha)

Kitas šių Šv. Velykų patiekalas - saldi varškė. Nedrįstu jos vadinti Pascha, kadangi nesu nei mačiusi, nei ragavusi jos ir nežinau, ar tai, ką gaminau galima pavadinti Pascha.
Receptas štai toks:
1 kg varškės
1 stiklinė cukraus
200 g. sviesto
6 kiaušiniai
vanilininio cukraus - pagal skonį
50 g. želatinos
pagardų - aš naudojau džiovintus vaisius, graikinius riešutus (dalį jų mirkiau rome)
Pirmiausiai reikia vandeniu užpilti želatiną. Kol ji brinksta - atlikti kitus darbus.
Pertrintą varškę, gabaliukais supjaustytą sviestą, cukrų sudėjau į stiklinį dubenį, kurį pastačiau ant puodo su verdančiu vandeniu ir maišiau, kol masė pasidarė vientisa (gerokai suskystėjo). Tuomet supyliau išplaktus kiaušinius ir dar šiek tiek (apie 10 - 15 min.) maišiau.
Puodelį su želatina įstačiau į puodą su verdančiu vandeniu, ją ištirpinau. Mikseriu plakant varškės masę, supyliau į ją ištirpintą želatiną. Tada sudėjau susmulkintus džiovintus vaisius.
Palaukiau, kad visiškai atvėstų, ir supyliau į stačiakampę formą (prieš tai ją išklojau maistine plėvele). Viršų išdėliojau graikinių riešutų puselėmis, lygia puse į viršų - tai bus apačia.
Mačiau, jau gražiai stingsta.
Įspūdžiai: patiko visiems, kas ragavo. Kitą kartą dėčiau ne saldžius džiovintus vaisus, o ką nors rūgštaus. Manau, kad labai tikrų džiovintos vyšnios.

Komentarai