Grikių popcorn'as

 


Šios savaitės mano atradimas - grikių popcorn'ai. Ir kaip aš galėjau gyvent be jų iki šiol?!  Nors grikių aš nemėgstu, bet šie "traškučiai" tikrai atras vietą mūsų virtuvėje. Juos galima naudoti visur kur norisi traškesio: ant varškės, jogurto, deserų, salotų ar net vietoj spirgučių.

Jums reikės grikių ir riebalų pasirinktinai : aliejaus, sviesto ar kokoso aliejaus. 

Grikius rinkitės atsakingai. Gerai, kai juos galima pauostyti, paragauti - kad skonis ir kvapas būtų "švarus", nesijaustų pelėsio ir kitų nemalonių skonių ar kvapų.

Grikius išvirkite, kaip verdate įprastai (kruopų:vandens santykis 1:2) - nepervirkite.

Išvirusius - išdžiovinkite. Paskleiskite ant rankšluostuko (sako, pakanka taip palaikyti per naktį, bet aš nebandžiau), kai nusigaruoja vanduo - paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir džiovinkite  100 C laipsnių orkaitėje kelias valandas - kol vėl "susiskleidžia". Išėmę iš orkaitės palikite kambario temperatūroje, kad visai išdžiūtų.

Puode ar keptuvėje gerai įkaitinkite riebalus - jų turi būti bent  1 cm, kad grikiai panirtų. Ar pakankamai įkaitę, patikrinkite įmetę kelis grudelius - jie turi iš karto "išsprogti". Berkite ir kepkite grikius nedidelėmis saujalėmis, nes viskas vyksta labai greitai - išėme iš kepimo indo, paberkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.

SKANAUS!

Komentarai