Citrininės varškės spurgytės


Visada man spurgų gaminimas atrodė sudėtingas, kol neatradau šio recepto ir svarbiausia - viską supaprastinusio spurgyčių formavimo būdo.

Kaip dažnai pas mane įvyksta darbo dienomis - mūza atkeliauja vakarop o rezultatas gaunasi jau vėlai vakare. Šį kartą užsimaišiau tešlą ir atrodė mažoka, todėl iš karto pasidariau dar vieną porciją. Ryte spurgyčių neberadau... Visos buvo suvalytos. Taigi, jei turite smaližių, galite iš karto kepti iš dvigubos porcijos.

PRODUKTAI:

300 g  varškės (geriau sausenė ir reibesnė - 9 %)
apie 120 g kiaušinių (2 labai dideli ar 3 mažesni)
60 g cukraus
pusės citrinos tarkuotos citrinų žievelės
1 šaukštas citrinos sulčių
1 arb. š. vanilės ekstrakto (galima keisti vanilės pasta ar vaniliniu cukrumi)
120-150 g miltų (priklauso nuo varškės - kuo sausesnė, tuo mažiau miltų reikės)
1 arb. š. kepimo miltelių
aliejaus - virimui

Darbą labai palengvins konditerinis maišelis (galima naudoti ir tvirtą zip'inį maišelį). Jei neturėsite, ne problema - galėsite tešlą dėti į aliejų šaukšteliu.

  1. Visus produktus (išskyrus kepimo miltelius ir miltus), išmaišykite ir pertrinkite per sietelį ar "sublendiname" rankiniu smulkintuvu ar plaktuve. Galima ir nepertrinti, tiesiog bus šiek tiek grubesnė tekstūra.
  2. Sudėkite miltus. Miltus dėkite po truputį ir stebėkite ar reikia daugiau. Tešla turi būti tokia, kad nuo mentelės nekristų, bet pakankamai minkšta, kad ją būtų galima išspausti per konditerinį maišelį, bet pati savarankiškai netekėtų per skylę. Palikite tešlą pastovėti bent 15 min.
  3. Sudėkite kepimo miltelius ir viską gerai išmaišykite.
  4. Sudėkite tešlą į konditerinį maišelį, nukirpkite galiuką.
  5. Kepti (virti) reikia įkaitintame aliejuje (150-180 C laipsnių) - spauskite tešlą iš maišelio virš puodo ir nukirpinėkite žirklėmis. Jei skylė bus didesnė - galite kirpti, kad formuotųsi rutuliukai, jei skylė mažesnė - galima formuoti pailgus "makaronus". Stebėkite, kad tešla nepriliptų prie dugno. Vienu metu įspauskite tiek spurgyčių, kad jos pakilę sudarytų tik vieną "sluoksnį".
Spurgytes apibarstykite cukraus pudra. Skanaus!

Komentarai

Sportuojantys sakė…
Daugiau sveikų ir skanių desertų:
https://sportuojantys.lt/mityba/sveiki-desertai/