2010-04-10

Burokėlių sriuba

Atvaizd007

Vis stengiamės pagaminti kažką ypatingo, kažką naujo, kažką egzotiško… Bet po visų egzotiškų patiekalų ateina laikas, kai prisimenam patiekalus, kuriuos gamino mums mamos, tėvai, seneliai. Prisimenam vaikystės skonį. Taip ir aš šiandien nusprendžiau pagaminti, kasdieniškus pietus. Gal ir gali atrodyti keista, bet burokėlių sriuba yra viena iš vaikų mėgstamiausiųjų.

Burokėlių sriubą gaminau iš:

  • 1,5 l vandens ir 0,5 l stipraus jautienos sultinio (arba tiesiog išsivirti 2 l sultinį iš jautienos mėsos su kaulais)
  • 2 vidutinių morkų
  • 2 vidutinių bulvių
  • 2 nedidelių pailgų burokėlių
  • 1/4 saliero šaknies
  • 1 svogūno
  • 50-100 g  rūkytos mėsos (naudojau šalto rūkymo sprandinę)
  • 1 š. ruginių miltų
  • Grietinės balinimui
  • Gardinau džiovintais grybais, juodais ir kvapniaisiais pipirais, keliais lauro lapeliais, druska
  1. Išsiviriau burokėlius.
  2. Užvirinau sultinį, į jį įdėjau svogūno galvą (iš viršutinės pusės kryžmai įpjautą iki pusės), pipirus, lauro lapus, 2 šaukštelius druskos, džiovintus grybus, sudėjau sutarkuotas morkas;
  3. Toliau pjausčiau kubeliais ir dėjau virti iš eilės – rūkytą mėsą,  salierą, bulves;
  4. Sutarkavau burokėlius ir, kai daržovės buvo beveik išvirę, išėmiau svogūną ir sudėjau burokėlius;
  5. Keptuvėje pakepinau šaukštą ruginių miltų, sudėjau juos į sriubą, išmaišiau, užviriau ir išjungiau.

Pilam sriubą į dubenėlius, balinam šaukštu grietinės ir skanaus!

Komentarų nėra: