2010-03-06

Ekonominis - prabangus dryžuotas pyragas (zebras)

Pavadinimas gavosi "clumsy", kaip mėgdavo sakyti mano anglų kalbos mokytoja mokykloje, arba gremėzdiškas, jei išvertus į lietuvių kalbą. Jau kelias savaites šeima reikalavo obuolių pyrago. Virtuvėje gulėjo maišas obuolių, tačiau mano turimi receptai man neįtiko. Norėjosi kažko naujo. Panaršiau internete ir akis užkliuvo už pyrago (o gal kekso) "Zebras". Obuolių pyrago teks dar palaukti.
Produktai, reikalingi kepiniui yra paprasti - tokie, kuriuos kasdien tikrai turime namie, todėl pyragą galima vadinti ekonominiu, tačiau vaizdas gaunasi visai prabangus. Skonis irgi nėra prastas. Man labiausiai tiktų vakarienei su pienu, tačiau drąsiai galima vaišinti ir svečius.

Pyragui reikės:
3 kiaušinių
1,5 stiklinės cukraus
2 pakelių vanilinio cukraus
1 pakelio (arba 2 arb. šaukštelių) kepimo miltelių
1 stiklinės vandens
1 stiklinės aliejaus
2 stiklinės miltų (+ 2 šaukštai)
3 šaukštai kakavos
  1. kiaušinius plakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, kol gausis balta masė;
  2. plakant supilti kepimo miltelius, vandenį, aliejų ir 2 stiklines miltų;
  3. padalinti tešlą į dvi dalis;
  4. į vieną tešlos dalį įmaišyti 2 šaukštus miltų, į kitą- 3 šaukštus kakavos;
  5. kepimo formą ištepti svietu ir sudrėkinti vandeniu;
  6. į kepimo formos vidurį pakaitom pilti po 1 šaukštą skirtingos spalvos tešlos;
  7. kepti apie 180 C laipsnių karštumo orkaitėje apie 1 val.
Skanaus!

Komentarų nėra: