Savaitgalį per TV viena akim užmačiau, kaip Edgaras Montvydas gamino vištienos suktinukus pagal Italijoje nusižiūrėtą patiekalą. Spėjau išgirsti tik būtinus produktus, todėl gaminant interpretavau. Pristatau, kas man gavosi.
Produktai 4 suktinukams:
Produktai 4 suktinukams:
- 1 vištienos krūtinėlė
- 1 stiklainiukas konservuotų aliejuje keptų saldžiųjų pipirų
- plonai pjaustytų rūkytos šoninės juostelių (aš sunaudojau 12)
- žalumynų (baziliko arba krapų, arba petražolių)
- druskos, pipirų, kitų mėgstamų prieskonių pagal skonį
- Nupjoviau "mažąsias" krūtinėles ir sukapojau (galima sumalti). Pasūdžiau, pagardinau pipirais ir sudėjau susmulkintus krapus. Viską išmaišiau.
- Didžiąją krūtinėlę perpjoviau pusiau ir kiekvieną pusę perpjoviau išilgai pusiau, kad gautųsi po du kepsnius iš kiekvienos pusės (viso 4) ir juos išmušiau muštuku.
- Ant išmuštos krūtinėlės ištiesiau po saldųjį pipirą (prieš tai perpjoviau vieną pusę ir ištiesinau), ant pipirų dėjau ketvirtadalį kapotos vištienos su žalumynais ir susukau. Man gavosi visai nemaži "cepelinai" :).
- Kiekvieną suktinuką apjuosiau šonine. Kadangi suktinukai buvo didoki, tai kiekvieną apsukau 3 šoninės juostelėmis. Apibarsčiau šviežiai sumaltais įvairiais pipirais.
- Suktinukus sudėjau į aliejumi pateptą skardą ir kepiau apie 250 C laipsnių karštumo orkaitėje apie 30 min.
- Patiekti su mėgstamu garnyru - pvz. su troškintomis daržovėmis. Manau, kad padažo nereikia .
Štai ir viskas. Labai paprasta, greita, gražu ir skanu. Nors patiekalui naudota tik vištienos krūtinėlė, bet suktinukai gavosi labai sultingi.
Skanaus!
Komentarai