Vištienos suktinukai

Savaitgalį per TV viena akim užmačiau, kaip Edgaras Montvydas gamino vištienos suktinukus pagal Italijoje nusižiūrėtą patiekalą. Spėjau išgirsti tik būtinus produktus, todėl gaminant interpretavau. Pristatau, kas man gavosi.

Produktai 4 suktinukams:
  • 1 vištienos krūtinėlė
  • 1 stiklainiukas konservuotų aliejuje keptų saldžiųjų pipirų
  • plonai pjaustytų rūkytos šoninės juostelių (aš sunaudojau 12)
  • žalumynų (baziliko arba krapų, arba petražolių)
  • druskos, pipirų, kitų mėgstamų prieskonių pagal skonį
  1. Nupjoviau "mažąsias" krūtinėles ir sukapojau (galima sumalti). Pasūdžiau, pagardinau pipirais ir sudėjau susmulkintus krapus. Viską išmaišiau.
  2. Didžiąją krūtinėlę perpjoviau pusiau ir kiekvieną pusę perpjoviau išilgai pusiau, kad gautųsi po du kepsnius iš kiekvienos pusės (viso 4) ir juos išmušiau muštuku.
  3. Ant išmuštos krūtinėlės ištiesiau po saldųjį pipirą (prieš tai perpjoviau vieną pusę ir ištiesinau), ant pipirų dėjau ketvirtadalį kapotos vištienos su žalumynais ir susukau. Man gavosi visai nemaži "cepelinai" :).
  4. Kiekvieną suktinuką apjuosiau šonine. Kadangi suktinukai buvo didoki, tai kiekvieną apsukau 3 šoninės juostelėmis. Apibarsčiau šviežiai sumaltais įvairiais pipirais.
  5. Suktinukus sudėjau į aliejumi pateptą skardą ir kepiau apie 250 C laipsnių karštumo orkaitėje apie 30 min.
  6. Patiekti su mėgstamu garnyru - pvz. su troškintomis daržovėmis. Manau, kad padažo nereikia .

Štai ir viskas. Labai paprasta, greita, gražu ir skanu. Nors patiekalui naudota tik vištienos krūtinėlė, bet suktinukai gavosi labai sultingi.

Skanaus!

Komentarai