Šiandien toliau statėm Kalėdinį kaimelį. Šį kartą minkiau migdolinių meduolių tešlą, iš kurios ankstesniais metais kepdavau meduolinius meškinus, o namelius statė vaikai.
Tešlai reikia:
100 g medaus
200 g cukraus pudros
150 g sviesto
100 g maltų migdolų
400 g miltų
1 a. š. cinamono
1/2 a. š. malto kardamono
žiupsnelis maltų gvazdikėlių
žiupsnelis tarkuoto muskato riešuto
1 v. š. tarkuotos citrinos žievelės
1 v. š. kakavos
1 kiaušinis
1 a. š. kepimo miltelių
Glajui reikės:
1 kiaušinio baltymo
250 g cukraus pudros
citrinos rūgšties
- Medų, sviestą ir cukrų ištirpinti ir atvėsinti.
- Supilti prieskonius, kakavą, išplaktą kiaušinį, miltus, kepimo miltelius ir viską išmaišyti.
- Pastatyti tešlą į šaldytuvą 4 valandoms.
- Iškočioti 0,5 cm tešlos blynus, išpjauti ar išspausti norimas formas.
- Kepti 180 laipsnių C karštumo orkaitėje apie 18 min.
- Atvėsinti ir papuošti.
Skanaus!
Komentarai