
Desertui reikės:
6 vidutinio dydžio gerai prinokusių kriaušių
3 š. smulkintų graikinių riešutų
2 š. rudo cukraus
1 š. miltų
1 kiaušinio trynys
Tešlai:
250 g miltų
150 g sviesto
100 g cukraus
žiupsnelio druskos
vanilės esencijos ar vanilininio cukraus
- Sumaišyti visus tešlai skirtus produktus, išminkyti ir pastatyti tešlą į šaldytuvą.
- Išimti kriaušių sėklides.
- Sumaišyti riešutus, cukrų ir šaukštą miltų ir šiuo mišiniu užpildyti kriaušėse padarytas skyles.
- Atšalusią tešlą padalinti į 6 dalis, iš jų iškočioti apie 0,5 cm blynelius ir jais apklijuoti kriaušes.
- Aptepti kriaušes kiaušinio trynio ir šaukšto pieno plakiniu ir kepti apie 200 -220 C laipsnių karštumo orkaitėje.
Valgyti su ledais arba plakta grietinėle.
Pasigirsiu - gyrė visi kas valgė :) .
p.s. Tešla gavosi nuostabiai skani, tačiau mano nuomone, per trapi. Kitą kartą pabandysiu įdėti į tešlą 1 kiaušinį.
Idėja iš The Pear Dish
Komentarai