2009-09-18

Kriaušių desertas

Labai pykstu, kai internete randu pačių skaniausių, pačių tobuliausių receptų, tačiau juos išbandžius paaiškėja, kad tie receptai yra visiškai priešingoje pusėje nei tobulumas. Kartais užtenka vien perskaityti receptą, kad suprasčiau, jog nieko tobulo jame nėra. Todėl labai ilgai galvojau kaip pavadinti šį kriaušių desertą, kadangi man jis pasirodė toks, kurį galima vadinti tobulo skonio desertu. Visgi, maistas yra ta sritis, kur vieniems patinka viena, o kitiems visai kas kita.

Desertui reikės:
6 vidutinio dydžio gerai prinokusių kriaušių
3 š. smulkintų graikinių riešutų
2 š. rudo cukraus
1 š. miltų
1 kiaušinio trynys
Tešlai:
250 g miltų
150 g sviesto
100 g cukraus
žiupsnelio druskos
vanilės esencijos ar vanilininio cukraus
  1. Sumaišyti visus tešlai skirtus produktus, išminkyti ir pastatyti tešlą į šaldytuvą.
  2. Išimti kriaušių sėklides.
  3. Sumaišyti riešutus, cukrų ir šaukštą miltų ir šiuo mišiniu užpildyti kriaušėse padarytas skyles.
  4. Atšalusią tešlą padalinti į 6 dalis, iš jų iškočioti apie 0,5 cm blynelius ir jais apklijuoti kriaušes.
  5. Aptepti kriaušes kiaušinio trynio ir šaukšto pieno plakiniu ir kepti apie 200 -220 C laipsnių karštumo orkaitėje.

Valgyti su ledais arba plakta grietinėle.

Pasigirsiu - gyrė visi kas valgė :) .

p.s. Tešla gavosi nuostabiai skani, tačiau mano nuomone, per trapi. Kitą kartą pabandysiu įdėti į tešlą 1 kiaušinį.

Idėja iš The Pear Dish

Komentarų nėra: