Aš vėl sluoksniuoju pomidorus su mozzarella. Šį kartą mano akis užkliuvo už Curtis Stone pomidorų ir mozzarella bokštelio. Žaviuosi jo sugebėjimu gaminti maistą "lengvai". Be to turguje užderėjo “jaučio širdys”- nuostabaus skonio pomidorai, kuriuose labai mažai sėklų ir skysčio.
2 porcijoms reikės :
- vieno didelio “mėsingo” pomidoro;
- 2 nedidelių mozzarella rutuliukų
- svogūno laiškų
- alyvuogių aliejaus
- Nulupti pomidoro odelę, supjaustyti pomidorą nedideliais kubeliais. Pjaustant reikia išimti sėklas. Susmulkinti svogūnų laiškus. Aš naudoju plonus laiškelius. Sumaišyti pomidorą su svogūno laiškais ir šiek tiek pasūdyti.
- Mozzarella supjaustyti kubeliais.
- Formuoti cilindro pagalba: po 1/3 norimo bokštelio aukščio dėti pomidorų, šiek tiek paspausti, dėti mozzarella ir vėl pomidorus.
- Prieš patiekiant apšlakstyti poru šaukštų alyvuogių aliejaus.
Skanaus!
p.s. Kadangi neesu profesionali virėja, ir neturiu visų reikalingų (ir nelabai reikalingu) indų, cilindrą pasigaminau iš plastikinio ledų indelio, nupjovusi dugną :).
Komentarai