Pomidorų ir mozzarella bokštelis pagal Curtis Stone

Aš vėl sluoksniuoju pomidorus su mozzarella. Šį kartą mano akis užkliuvo už Curtis Stone pomidorų ir mozzarella bokštelio. Žaviuosi jo sugebėjimu gaminti maistą "lengvai". Be to turguje užderėjo “jaučio širdys”- nuostabaus skonio pomidorai, kuriuose labai mažai sėklų ir skysčio.

2 porcijoms reikės :

  • vieno didelio “mėsingo” pomidoro;
  • 2 nedidelių mozzarella rutuliukų
  • svogūno laiškų
  • alyvuogių aliejaus
  1. Nulupti pomidoro odelę, supjaustyti pomidorą nedideliais kubeliais. Pjaustant reikia išimti sėklas. Susmulkinti svogūnų laiškus. Aš naudoju plonus laiškelius. Sumaišyti pomidorą su svogūno laiškais ir šiek tiek pasūdyti.
  2. Mozzarella supjaustyti kubeliais.
  3. Formuoti cilindro pagalba: po 1/3 norimo bokštelio aukščio dėti pomidorų, šiek tiek paspausti, dėti mozzarella ir vėl pomidorus.
  4. Prieš patiekiant apšlakstyti poru šaukštų alyvuogių aliejaus.

Skanaus!

p.s. Kadangi neesu profesionali virėja, ir neturiu visų reikalingų (ir nelabai reikalingu) indų, cilindrą pasigaminau iš plastikinio ledų indelio, nupjovusi dugną :).

Komentarai