2009-08-02

Pomidoro ir mozzarella bokštelis su pesto

Pamenu, mano močiutė augindavo tokius pomidorus, kurie vadinosi "jaučio širdis". Kaip norėčiau dabar tokių... Deja, kadangi dabar pomidorus skinuosi turguje arba parduotuvėje, ten tokie neauga. Kadangi masinio auginimo pomidorai neturi to tikrojo pomidoro kvapo, reikia sutelkti dėmesį į kitas patiekalo dalis. Šį kartą http://www.latartinegourmande.com/ aptikau nuostabų pesto, kuris manau tiktų ir su bet kokioms kitoms salotoms. Iš tiesų, šį pesto ir vieną galėčiau kabinti šaukšeliu:

50 ml alyvuogių aliejaus
30 g kedro riešutų
3 česnako skiltelės
30 g. sutarkuoto parmezano sūrio
puokštės baziliko :)

Viską dedam į smuklintuvą ir susmulkinam. Mmmm... Nuostabus skonis ir kvapas!

Šio kiekio turėtų užtekti 4-5 pomidorams ir keliems rutulėliams mozzarella sūrio.

Susisluoksniuojam ir ragaujam. Skanaus!

3 komentarai:

Egle rašė...

Tas padažas vadinamas Pesto ir italų virtuvė be jo yra visikai neįsivaizduojama ;)

Čia just in case, nes italai tikrai rįsižeistų, jei kas pasakytų: "ai, čia toks padažas..." :)

Arune rašė...

:) Tikrai nenoriu įžeisti italų. Aš ne burtininkė, aš dar tik mokausi :)

Arune rašė...

Ištaisiau savo "klaidą" :)