Morkų pyragas

Net nežinau kaip pavadinti šį šeštadienį - morkų šeštadieniu ar sentimentų šeštadieniu, kadangi du iš trijų pietų patiekalai buvo su morkom ir tie patys du buvo susiję su tam tikrais sentimentais. Lašiša su morkom "en papillote" - prisiminimas iš Paryžiaus, morkų pyragas - iš Jungtiniu Valstijų. Pirmiausiai kepiau morkų pyragą, ir man atrodo, kad atradau tokį pyrago receptą, kurio skonis priminė ragautą JAV morkų pyragą (oi kaip tai senai buvo...)
Kadangi pyragas gavosi toks tikrai amerikietiškai didelis, tai čia pateiksiu originalų receptą, tačiau rekomenduoju kepti iš pusės produktų. Mums tikrai užteks.
.
.
.
.
Tešlai:
300 ml aliejaus
400 ml cukraus
500 ml miltų (naudojau 400 ml "karališkų" ir 100 ml ruginių)
4 dideli kiaušiniai
2 a. š. sodos
1 v. š. cinamono
1 a. š. druskos
600 ml tarkuotų morkų (tarkavau smulkia burokine tarka, matavau 200 ml talpos puodeliu, labai nesuspausdama)
225 g konservuotų ananasų, sutrintų iki tyrelės
200 ml smulkintų graikiškų riešutų
Kremui:
225 g varškės kremo
6 v. š. minkšto svieto
2 v. š. vanilinio cukraus
2 v. š. tarkuotos apelsinų žievelės
200 g cukraus pudros
Išplakti aliejų su cukrumi. Plakant mušti po vieną kiaušinį, gerai išplakti po kiekvieno. Sudėti miltus, gesintą sodą, cinamoną, druską, ananasų tyrę, morkas ir susmulkintus riešutus.
Kepti apie 90 min. 180 C laipsnių temperatūroje.
Kol pyragas kepa, reikia pasigaminti kremą:
sviestą išsukti su cukraus pudra, vaniliniu cukrumi, sudėti varškės kremą ir viską išplakti. Galiausiai sudėti apelsino žievelę. Dėti į šaldytuvą, kad sustingtų. Skonis šio kremo gaunasi gan intencyvus.
Iškepusį pyragą reikia atvėsinti ir aptepti kremu. Laikyti šaltai.
Skanaus!

Komentarai

Anonimiškas sakė…
laba diena, neparasete keliu kiausiniu reikia. Taip pat kas tai varskes kremas?
Dekui!
Arune sakė…
Ačiū už pastabą. Kiaušinių klaidą ištaisiau :). Varškės kremas - tai "cream cheese". Gali būti Philadelphia, Valio Alma (aš naudoju šį). Galbūt būtų galima bandyti gaminti su Mūsų švelniaja varške arba mascarpone sūriu (nesenai atradau, kad Vilkyškių sūriai gamina).
Anonimiškas sakė…
Dekui labai :) Jau isbandziau recepta vakar improvizuodama kiausiniu klausimu, dejau tik 3 i puse kiekio produktu :) Neiskilo gerai, bet skoniui tai nei kiek nepakenke:)