2009-08-02

Lašiša su morkom "en papillote"

Dar vienas labai lengvai pagaminamas patiekalas, kurį pirmą kartą ragavau Paryžiuje. Kadangi tai buvo prieš keletą metų ir ingridientų neužsirašiau, tai dabar improvizuoju.

Mums reikės:
lašišos file
morkų (maždaug po 1 mažą ar pusę didelės morkos vienai porcijai)
poro arba svogūnų
prieskonių: pipirų, maltos kalendros, druskos, imbiero (nebūtinai) - man lašiša skani savaime, kuo mažiau prieskonių, tuo geriau.

Morkas supjaustom šiaudeliais ar skridinėliais, svogūnus supjaustom šiaudeliais. Šį kartą dar pridėjau šiaudeliais supjaustytos cukinijos.
Morkas pasūdom, pabarstom malta kalendra.

Imam kepimo popieriaus lapą ir ant jo sluoksniuojame morkas, cukiniją ir svogūnus. Ant viršaus dedam lašišos gabalėlį, pabarstom jį druska ir šviežiai maltasi pipirais. Šį kartą dar barsčiau smulkiai supjaustytu imbieru, tačiau nebuvo verta, nes jo skonis užgožė lašišą.

Užlankstom kepimo popierių, užrišam ar susegam ir kepam apie 200 C laipsnių karštumo orkaitėje 20- 30 min.

Prieš valgant, apšlakstom citrina ir ragaujam. Skanaus !

2 komentarai:

Karolinka rašė...

Žiūrėjau žiūrėjau į paveiksliuką, skaičiau parašymą, galvoju, kad ir aš tai jau kažkada ragavau :DDD
buvo skanu

Arune rašė...

Paryžiui kartu valgėm :). Labai lengva pasigaminti.