Japoniškas agurkų suktinis

Kadangi mėgstu išbandyti įvairias naujoves, tame tarpe ir naujus receptus, tai kartais prisigaminu nelabai valgomų dalykų. Šį kartą irgi buvo panašiai. Nors agurkėlius suvalgėme, tačiau žiauriai persistengiau su actu. Gal, jei būčiau naudojusi ryžių actą (o ne vyno actą), rezultatas būtų buvęs geresnis, visgi nesu acto mėgėja. Jei kas esate - skanaus!




Reikės:
2-3 agurkų
3 š. ryžių acto
1 a. š. cukraus
1/4 a. š. druskos

Jei agurkai dideli, žievę reikia nuskusti, agurkus supjaustyti labai plonomis juostelėmis. Man tam labiausiai tiko bulvių skustukas. Agurkus pasūdyti ir sudėti į kiaurasamtį, kad nuvarvėtų nereikalingos sultys. Palikti pastovėti bent pusvalandį, galima palikti per naktį šaldytuve.
Likusius produktus sumaišyti ir užpilti ant nusausintų agurkų, leisti pasimarinuoti.
Išimti agurkus iš padažo ir sukant, raitant dėti į lėkštelę.

Komentarai