Belgiški vafliai

Nesenai nusipirkau vaflių keptuvę, tačiau padėjau į spintą ir pamiršau. O šiandien užkliuvo akis už dėžutės, todėl būtinai turėjau išbandyti. Kepiau belgiškus vaflius.
Tešlą gaminau iš :
  • 500 g miltų
  • 20 g šviežių mielių
  • 4 kiaušiniai
  • 2 stiklinės pieno ir "kažkiek" gazuoto mineralinio vandens
  • 250 g svieto
  • 2 pakelio vanilininio cukraus
  • žiupsnelio druskos
  • 1 š. cukraus
  1. Mieles ištryniau su cukrumi ir ištirpinau puodelyje pašildyto pieno;
  2. Ištirpinau sviestą;
  3. Dideliame dubenyje sumaišiau miltus, vanilininį cukrų ir druską, padariau duobutę ir į ją supyliau ištirpintas mieles, kiaušinio trynius, ištirpintą sviestą, viską išmaišiau. Maišant pyliau pieną ir mineralinį vandenį (santykiu maždaug 1:1) kol gavosi grietinės tirštumo tešla (tirštesnė nei blynų tešla);
  4. Kiaušinių baltymus išplakiau iki putų ir atsargiai įmaišiau į tešlą;
  5. Tešlą pastačiau šiltai, kol padvigubės ar patrigubės - mažiausiai valandai;
  6. Kiekvienam vafliukui reikėjo apie 1,5 - 2 š. tešlos.

Vafliai gavosi purūs, lengvi, traškūs. Vienetų neskaičiavau, bet buvo nemažai, todėl didžioji dalis nukeliavo į šaldiklį - rytais bus galima išsitraukti, pasišildyti toje pačioje vaflių keptuvėje ir valgyti kaip šviežiai iškeptus :).

Kadangi cukraus šiame recepte naudojama minimaliai juos galima naudoti pusryčiams vietoj batono, daryti karštus ar šaltus sumuštinius.

O saldžiųjų variantų galima prisigalvoti begalę - ir su uogienėm, ir su džemais, ir su sirupais, karamele, šokoladais, braškėm, ... , ... Mano mėgstamas saldusis variantas - aptepti skystu medumi ir apibarstyti cinamonu.

Skanaus!

Komentarai

Vilma sakė…
Sveiki,

ką tik kepėm šiuos vaflius. Tik receptuką pagal save patobulinau. Į tešlą įdėjau vieną pokelį liesos varškės.
Na liuks blynukai/vafliukai gavosi.
Tik labai jau tešlos daug išėjo :D.
Kitą kart darysiu pusę nurodytos normos, tada bus pats tas ;).