Nesenai nusipirkau vaflių keptuvę, tačiau padėjau į spintą ir pamiršau. O šiandien užkliuvo akis už dėžutės, todėl būtinai turėjau išbandyti. Kepiau belgiškus vaflius.
Tešlą gaminau iš :
- 500 g miltų
- 20 g šviežių mielių
- 4 kiaušiniai
- 2 stiklinės pieno ir "kažkiek" gazuoto mineralinio vandens
- 250 g svieto
- 2 pakelio vanilininio cukraus
- žiupsnelio druskos
- 1 š. cukraus
- Mieles ištryniau su cukrumi ir ištirpinau puodelyje pašildyto pieno;
- Ištirpinau sviestą;
- Dideliame dubenyje sumaišiau miltus, vanilininį cukrų ir druską, padariau duobutę ir į ją supyliau ištirpintas mieles, kiaušinio trynius, ištirpintą sviestą, viską išmaišiau. Maišant pyliau pieną ir mineralinį vandenį (santykiu maždaug 1:1) kol gavosi grietinės tirštumo tešla (tirštesnė nei blynų tešla);
- Kiaušinių baltymus išplakiau iki putų ir atsargiai įmaišiau į tešlą;
- Tešlą pastačiau šiltai, kol padvigubės ar patrigubės - mažiausiai valandai;
- Kiekvienam vafliukui reikėjo apie 1,5 - 2 š. tešlos.
Vafliai gavosi purūs, lengvi, traškūs. Vienetų neskaičiavau, bet buvo nemažai, todėl didžioji dalis nukeliavo į šaldiklį - rytais bus galima išsitraukti, pasišildyti toje pačioje vaflių keptuvėje ir valgyti kaip šviežiai iškeptus :).
Kadangi cukraus šiame recepte naudojama minimaliai juos galima naudoti pusryčiams vietoj batono, daryti karštus ar šaltus sumuštinius.
O saldžiųjų variantų galima prisigalvoti begalę - ir su uogienėm, ir su džemais, ir su sirupais, karamele, šokoladais, braškėm, ... , ... Mano mėgstamas saldusis variantas - aptepti skystu medumi ir apibarstyti cinamonu.
Skanaus!
Šaltinis: http://www.waffle-recipe.com/
Komentarai
ką tik kepėm šiuos vaflius. Tik receptuką pagal save patobulinau. Į tešlą įdėjau vieną pokelį liesos varškės.
Na liuks blynukai/vafliukai gavosi.
Tik labai jau tešlos daug išėjo :D.
Kitą kart darysiu pusę nurodytos normos, tada bus pats tas ;).