2009-07-12

Saldžiaaštriai sparneliai


Labai lengvo paruošimo ir garantuotos sėkmės receptukas. Gaminimui naudoju:
  • vištos sparnelius
  • juodųjų ir kvapniųjų pipirų grūdelius
  • lauro lapelius
  • kokį nors tailandientišką (rytietišką) saldžiaaštrį (čili) padažą, kurie parduotuvėse būna rytietiškų produktų lentynose

Kadangi esu masinė vartotoja ir savų vištų neauginu, siekiant išvengti salmoneliozės ir kitokių baisių ligų, sparnelius iki pusvalandžio paverdu, pagardinus pipirais ir lauro lapais. Išgriebiu, sudedu į rėtį ir palieku nudžiūti ir atvėsti. Iš gauto sultinio galima pasigaminti kokią nors skanią sriubytę.

Atvėsusius sparnelius apipilu padažu, rankomis "išmasažuoju" kiekvieną sparnelį, kad visi sparneliai gerai pasidengtų padažu ir palieku pasimarinuoti. Geriausiai palikti pastovėti šaldytuve per naktį.

Tokius sparnelius ant griliaus reikia kepti labai neilgai - tik tol, kol apskrunda.

Be to, šiuos sparnelius galima kepti ne tik ant griliaus, bet ir orkaitėje. Jei kepsite orkaitėje- rekomenduoju skardą išsikloti folija (čia mano vyro išradimas) ir ištepti aliejuje - lengvesni bus plovimo darbai :)

Šie sparneliai yra iš tiesų aštrūs. Skanaus!

Komentarų nėra: