Lietiniai blyneliai su varške



Jei noriu būti tikra, kad vaikai, likę vieni, pasišildys maistą ir pavalgys turiu gaminti vieną iš garantuotų patiekalų: kotletus, kibinus arba lietinius blynelius su varške. Aš pati niekada labai nemėgdavau lietinių blynų su varške, nes galima sugalvoti ir daug skanesnių įdarų. O ir pačių lietinių blynų kepimas ilgai būdavo sėkmės dalykas. Kartais sumaišydavau gerą tešlą, o kartais blynai plyšdavo, ir tekdavo ilgai vargti su jais. Tačiau vieną kartą pabandžiau produktus dėti tam tikromis proporcijomis. Atradusi "tobulas" proporcijas labai nustebau, vėliau lygiai tokias pačias lietinių blynų produktų proporcijas radusi daugelyje internete skelbiamų receptų.

Blynelius maišau iš:
2 kiaušinių
200 g miltų (550D, kartais maišau su kokiais nors kitais miltais, pvz. su sėlenom)
1 š. krakmolo
200 ml vandens
200 ml pieno
2 š. cukraus
žiupsnelio druskos
2 š. aliejaus

Kiaušinius išplaku su cukrumi ir druska, supilu kitus produktus ir viską gerai išmaišau. Produktus matuoju 200 ml puodeliu: po 1 puodelį vandens ir pieno, maždaug 2 puodeliai miltų. Kiekvienam blynui keptuvėn pilu po 3 šaukštus tešlos ir labai trumpai pakepu kiekvieną blyno pusę ant vidutinio didumo ugnies.

Varškės įdaras:
500 g varškės arba varškės sūrelių
2 kiaušiniai
cukraus pagal skonį

Kiaušinius išplaku ir sumaišau su pertrinta varške arba sūreliais. Jei kepu su varške, įmaišau porą šaukštų cukraus.

Į kiekvieną blyną dedu po šaukštą įdaro ir susuku blynelį. Prieš patiekiant blynelius apkepinu keptuvėje ant silpnos ugnies, kol gražiai pagelsta.

Skanaus!

Komentarai

lokio pedom sakė…
labas, man labai patinka idaras su bananais. Viskas daroma taip pat, tik idedu smulkiai pjaustyta banana i varske. Labai skanu buna :)
vitalija sakė…
Dekui uz nuostabu teslos recepta!!!! Skanesniu lietiniu su varske nesu ragavus...:)
Unknown sakė…
Tikrai labai skanūs blyneliai, super tešlos receptas :) ačiū
Unknown sakė…
O saukstus det arbatinius ar valgomuosius?
Unknown sakė…
Valgomuosius, nes neparašyta, kad arbatinius. Čia panašiai, kaip su dienom: jei neparašyta, kad darbo, reiškia - kalendorinės :).