Tanghulu

Tradiciškai Tanghulu gaminamas iš didelių gudobelių vaisių (dydis panašus į didelį erškėtrožės vaisių), tačiau šiais laikais jie gaminami iš įvairių vaisų, o Lietuvoj aš tokių ir nemačius. Internete rašoma, kad jie gaminami šiaurinėje Kinijos dalyje vėlyvą rudenį ir žiemą (pasirodo, mes kaip tik buvom pataikę į jų sezoną). O atsirado jie Song'ų dinastijos (960-1279) valdymo metu, kai Guangzong imperatoriaus (1147-1200) jaunesnei žmonai gydytojas paskyrė kaip vaistus valgyti gudobelės vaisius, išmirkytus sirupe. Ir žinoma, Tanghulu nebūtų tokie populiarūs dabar, jei imperatoriaus žmona nebūtų pasveikusi!

Jums reikės:

  • -braškės, braškės, braškės arba kitokie vaisiai: bananai, kiviai, ananasai, vynuogės
  • -bambukiniai pagaliukai
  • -cukrus : vanduo santykiu 2:1 (vienam vėrinukui reikia apie 50 g cukraus ir 25 ml vandens)

Braškes (ar kitus vaisius) sumauname ant pagaliuko. Keptuvėje ištirpdome cukrų su vandeniu ir kaitiname, kol cukraus putos pradeda geltonuoti. Tuomet greitai apliejame vaisius karamele. Hm, man šioje vietoje dar teks tobulintis...

Tanghulu galima gaminti ir su šokoladu vietoj karamelės.

Daugiau apie Tanghulu ir jų gaminimą galima paskaityti čia.

Komentarai

egidija sakė…
geras, aš šiandien lygiai tokį pat dalyką gaminau ir net nenutuokiau, kad jo toks įdomus pavadinimas ir istorija :) deja patiko tik man vienai. vyrui buvo per saldu... be to gaminau kiekvieną braškę atskirai, kaip ledinukus kokius :) reiks kada pabandyti Jūsų variantą, ant pagaliuko.