2009-06-16

Šalta braškių sriuba

Mano mama virdavo šaltą mėlynių sriubą. Konservuodavo žiemai mėlynių kompotą, kuris būdavo panašesnis į skystą uogienę, nei į kompotą. Tereikėdavo išsivirti makaronų, užpilti juos "kompotu", praskiesti virintu vandeniu ir žiemą mėgautas vasariška "saldžia sriuba".
Bet dabar vasara, braškių metas, todėl pirmenybė joms.
Receptas:

  • po 1 šaukštą cukraus kiekvienam puodeliui vandens
  • braškės
  • rabarbarai
  • 0,5 arb. šaukštelio krachmolo (Galima dėti daugiau, arba mažiau, priklausomai nuo to, kokio tirštumo norite. Galima visai nedėti)
  • Smulkūs makaronai. Man gražiausia žvaigždutės.

Iš 3 puodelių vandens, rabarbarų ir 5 didelių braškių išviriau kompotą, prakošiau per sietelį. Braškes ir rabarbarus reikia gerai išspausti, kad išsispaustų visas skonis. Pamenu, kad vaikystėje rabarbarus palikdavo plaukioti sriuboje, bet man nei gražu, nei skanu. Jei norite sriubą tirštinti, krachmolą reikia ištirpinti vandenyje ir po truputį pilti į kaitinamą "kompotą", įdėti cukrų. Skystį reikia pasiruošti iš anksto ir įdėti į šaldytuvą, kad atšaltų.
Prieš valgant reikia išsivirti makaronus, juos praplauti.
Į lėkštę dėti makaronų, užpilti "sriuba", pridėti supjaustytų braškių, papuošti ledais arba grietinėle.

Skanaus!

Komentarų nėra: