Pastaruoju metu buvau apsėsta tobulų keksiukų paieškomis. Jau net vaikai sakė, kad nebemyli manęs, nes vien tik keksiukus kepu. Turiu pasakyti, kad tik ketvirtas išbandytas receptas buvo šio to vertas. Nors keksiukai nebuvo tobulai iškilę, tačiau gavosi minkštučiai, purūs ir pakankamai skanūs.
Receptą radau čia:
3 gerai prinokę bananai 125 ml aliejaus 2 kiaušiniai 250 g miltų 100 g cukraus (aš susimaišiau ir įdėjau 200 - gavosi labai saldūs. Manau, 150 g būtų optimalu, nes man patinka saldūs pyragėliai, o ne batonas) 0,5 a. šaukštelio sodos 1 a. šaukštelis kepimo miltelių 150 g gan smulkiai susmulkinto šokolado (jei tarkuosit, bus per smulku) (šaukštas grietinės ir citrinos sulčių sodai ir kepimo milteliams "užgesinti").
Maišymas paprastas: kiaušinius išplakti su cukrum, sudėti kitus ingridientus ir viską išplakti. Labai gerai sutrintus bananus sudėti paskiausiai.
Kepti 200 C laipsniu karštumo orkaitėje apie 20 minučių.
Iš šio kiekio tešlos man gavosi 24 keksiukai.
Receptą radau čia:
Kepti 200 C laipsniu karštumo orkaitėje apie 20 minučių.
Iš šio kiekio tešlos man gavosi 24 keksiukai.
Komentarai