Saldi užkandėlė (javainiai)


Labai mėgstu javainius. Radusi šį recepta Nigella tinklaraštyje labai apsidžiaugiau:

1 skardinė saldaus sutirštinto pieno
1 stiklinė avižinių dribsnių (nesmulkintų)
75 g kokoso drožlių
100 g džiovintų spanguolių (aš naudojau vyšnias, nes spanguolių neradau pirkti)
0,5 stiklinės saulėgražų, moliūgų ar sezmo sėklų (arba jų mišinio)
0,5 stiklinės nesūdytų riešutų (aš naudojau graikinius)


Sutirštintą pieną pašildyti iki virimo ir į jį supilti visus ingridientus, viską išmaišyti.


Sudėti į kepimo skardą (prieš tai išklojau folija), rankomis gerai suspausti, kad neliktų oro tarpų. Kad neliptų prie rankų, reikia užsidėti pirštines ar įkišti rankas į politileninius maišelius.


Kepti (džiovinti) 130 C laipsnių karštumo orkaitėje apie valandą.


Supjaustyti ir išimti iš kepimo skardos tik atvėsusius javainius.


Skanaus...

Komentarai