Receptas:
500 g. rabarbarų
300 g. riebaus pieno
300g. riebios grietinėlės
180 g. cukraus
4 kiaušinių tryniai
0,5 arbat. š. cinamono
gabalėlis sviesto
Gamyba:
Gamybai reikės garų vonelės (puodo) bei dubens su lediniu vandeniu. Todėl reikėtų iš anksto pasigaminti ledukų arba dubenį su vandeniu įkišti į šaldiklį, kad gerai atšaltų.
- Pieną, grietinėlę ir cinamoną užvirinau, išjungiau ugnį ir palikau laukti savo eilės.
- Nuluptus, susmulkintus rabarbarus troškinau su gabalėliu sviesto ir 80 g. cukraus, kol gavosi košė, kurią pertryniau per sietelį.
- 100 g. cukraus ir trynius išplakiau iki putų ir plakant supyliau pieno mišinį. Indą su gauta mase pastačiau ant puodo su verdančiu vandeniu ir maišydama kaitinau apie 10 min., kol šiek tiek sutirštėjo.
- Viską (pieną ir rabarbarų tyrę) supyliau į dubenį, įstatytą į puodą su lediniu vandeniu ir maišiau kol atvėso.
- Šaldžiau šaldiklyje. Kai ledai pradeda kietėti reikia juos išplakti. Tai pakartoti 2-3 kartus.
Gavosi nuostabi saldžiarūgštė gaiva. Mmmm...
p.s. Jei norite išvengti "manų košės prieskonio", ar nemėgstate cinamono - galima jo nedėti. Vietoj rabarbaro, galima naudoti ir kitus vaisius ar uogas.
Idėja iš http://www.serialcooking.com/
Komentarai
ooo, o aš tik ką tik aptikau tavo tinklaraštį; valio!