2009-05-27

Karštas šparagų ir lašišos užkandis


Receptas:
šparagai (ryšulėlis, apie 0,5 kg, apie 10 ūglių)
lašiša (sunaudojau pusę 2-kilograminės lašišos)
druska, pipirų mišinys (maliau malūnėliu), raudonėlio lapeliai
citrina
Gamyba:
  • Šparagų ūglius pamirkiau vandenyje (nes pirktieji Maximoj buvo auginti Peru ir jau šiek tiek pavargę nuo kelionės), nusausinau, aptepiau alyvuogių aliejumi, apibarsčiau druska ir šviežiai sumaltais pipirais bei raudonėlio lapeliais.
  • Pusę lašišos išilgai supjausčiau siauromis juostelėmis, kuriomis apsukau šparagus.
  • Kepiau orkaitėje apie 15 min.

Paprasta, greita, skanu. Tai galėtų būti mano maisto gaminimo šūkis :).

Komentarų nėra: