Niekada nebūčiau pagalvojusi, kad galima kažką padaryti iš bulvių traškučių. O jeigu galima, tai kodėl nedaryti? Vos tik radusi receptėlį Nigella puslapyje, nusprendžiau jį išbandyti.
Receptas:
Receptas:
- didelis pokas bulvių traškučių (su sūriu arba su grietine)
- 300 g tarkuoto sūrio
- 250 g sviesto
- 1 arb. šaukštelis džiovintų petražolių
- žiupsnelis maltų pipirų
- 1 didelis kiaušinis
- stiklinė miltų
Gaminimas labai lengvas: sutrinam bulvių traškučius, sudedam visus kitus produktus ir rankomis sumaišom. Tešlą galima įdėti į šaldytuvą, kad atvėstų. Rankomis darome rutuliukus (manau, kad kitas neblogas variantas būtų iškočioti tešlą ir supjaustyti mažais kvadratėliais), dedam ant kepimo popieriumi uždengtos skardos ir kepame 180 C laipsnių karštumo orkaitėje apie 15 min. Geriau kepti trumpiau, nei perkepti.
Gaunasi burnoje tirpstantys, traškūs sausainėliai (prie alaus).
Komentarai