2009-05-18

Bulvių traškučių ir sūrio sausainėliai

Niekada nebūčiau pagalvojusi, kad galima kažką padaryti iš bulvių traškučių. O jeigu galima, tai kodėl nedaryti? Vos tik radusi receptėlį Nigella puslapyje, nusprendžiau jį išbandyti.

Receptas:
  • didelis pokas bulvių traškučių (su sūriu arba su grietine)
  • 300 g tarkuoto sūrio
  • 250 g sviesto
  • 1 arb. šaukštelis džiovintų petražolių
  • žiupsnelis maltų pipirų
  • 1 didelis kiaušinis
  • stiklinė miltų

Gaminimas labai lengvas: sutrinam bulvių traškučius, sudedam visus kitus produktus ir rankomis sumaišom. Tešlą galima įdėti į šaldytuvą, kad atvėstų. Rankomis darome rutuliukus (manau, kad kitas neblogas variantas būtų iškočioti tešlą ir supjaustyti mažais kvadratėliais), dedam ant kepimo popieriumi uždengtos skardos ir kepame 180 C laipsnių karštumo orkaitėje apie 15 min. Geriau kepti trumpiau, nei perkepti.

Gaunasi burnoje tirpstantys, traškūs sausainėliai (prie alaus).

Komentarų nėra: