2009-05-24

Ant žarijų keptas bananų desertas

Niekada anksčiau net negalvojau, kad gamtoje, ant kepsninės galima pasigaminti desertą. Apsiribodavom mėsyte, žuvyte ir keptomis daržovėmis. Tačiau http://www.bluedragon.com/ radau gerą idėją:
Receptas:
bananai
juodas šokoladas
kokoso pienas (iš skardinės, nes tirštesnis)
smulkiai supjaustytas čili pipiras
Gamyba:
Bananų žievę perpjauti išilgai, praskėsti suvynioti į foliją, įsprausti į įpjautą vietą porą gabalėlių juodo šokolado. Susipakuojam ir vežamės į gamtą.
Kai iškepė mėsytė, daržovės (ar bet kas, ką jūs kepsite), praskečiame foliją, ant įpjautų bananų pilame po kelis šaukštelius kokoso pieno, užbarstome čili (aš jį visai pamiršau...). Paruošti kepimui bananai atrodo štai taip:
Iškeptų nebenufotografavau...
Foliją reikia užlankstyti ir kepti 15-20 min. pastačius bananus įpjautąja puse į viršų. Atsargiai, iškepti bananai (ir folija) yra karšti.
Jei dar liko vietos po kepsnelių,- skanaukite. Tikrai nuodėmingas desertas. Skanaus!

1 komentaras:

rūtuliukas rašė...

geras :) dar niekada nebandžiau ant grotelių kepti deserto. puiki mintis! Skamba tikrai gardžiai.