Velykų boba

Šiemet pirmi metai, kai susiruošiau rimtai užsiimti Šv. Velykų maisto ruošimu. Pradėjau nuo velykų bobos. Panaršiau internete ir išsirinkau tokį receptą:

300 g. miltų
150 g. sviesto
150 g. razinų (manau, kad įdėjau gerokai daugiau)
125 g. pieno
150 g. cukraus
6 kiaušinių tryniai
50 g. mielių

Glajus:
200 g. cukraus pudros
15 g. vandens
5 g. citrinos sulčių

Iš pradžių sumaišiau šiek tiek pašildytą pieną, mieles ir cukrų ir palikau "augti". Nuplautas razinas pamerkiau į romą.
Išplakiau trynius ir į juos supyliau ištirpintą (atvėsusį) sviestą, druską, pieno-mielių-cukraus košelę ir kitus produktus (išskyrus razinas). Maišiau šaukštu gerą pusvalandį. Skaičiau internete, kad reikėtų maišyti valandą.
Tešla gavosi labai tirštos grietinės konsistencijos.
Tešlą palikau kilti, o razinas - mirkti.
Kai tešla pakilo, razinas nuvarvinau ir apvoliojau miltuose. Įmaišiau "girtas" razinas į tešlą ir sukrėčiau ją į kekso kepimo formą (tinkamesnės neturėjau).









Kai tešla pakilo, įdėjau kepti.
Niekada kepdama nenustatinėju laiko. Tiesiog orientuojuosi į kvapus ir vaizdą.
Manau, kad kepė nepilną valandą.
Visuose receptuose pataria neišiminėti iš formos kol neatvėso. Norėjau pasinaudoti vienu patarimu- apversti ant pagalvės, uždengtos sviestiniu popieriumi ir palikti "pailsėti". Tačiau verčiant boba ėmė ir išslydo iš formos. Taip ir liko išimta - atgal nekišau :). Dar šiltą apliejau nuo razinų likusiu romu. Kai atvėso, apliejau glajumi (reikia lieti po truputį, per kelis kartus) ir apibarsčiau perliniu cukrumi. Štai rezultatas:
Noriu pridurti, kad Boba gavosi labai skani. Skoniu panaši į itališką Panatone.
The Recepie of Easter „Boba“ cake
500 g. flour 150 g. butter 150 g. raisins (I‘ve put a lot more) 125 g. milk 150 g. sugar 6 egg yolks 50 g. yeast
Icing: 200 g. castor sugar 15 g. water 5 g. lemon juice
First, I mixed a slightly heated milk, yeast and sugar and left to grow. Washed raisins and put them to soak in rum. Then, I beated yolks and mixed with dissolved butter, salt, milk-yeast-sugar pap, and other products (except the raisins)and spooned it for a half an hour. I‘ve read online that it should be mixed for one hour. The dough obtained very thick cream consistency. I left dough to rise and raisins to soak. When the dough has risen, I mixed raisins with a flour and mixed it in the dough. I put the dough into baking form. When the dough has risen,it was the time for cooking. I think it cooked almoust an hour.

Komentarai

Unknown sakė…
kokios mieles?sausos ar kur saldytuve buna pirkt?
Unknown sakė…
tos, kur šaldytuve būna pirkt :)