2009-04-12

Daržovių drebučiai

Daržovių drebučiai atrodo labai pavasariškai. Jie ne tik papuošia stalą, bet gali būti ir baltos mišrainės pakaitalas. O svarbiausia man, kad pagaminama greitai ir "neskausmingai". Tereikia išvirti vištieną (galima naudoti ir kitokią mėsą ar žuvį), iš sultinio pagaminti drebučius (pagal instrukciją, nurodytą ant želatinos pakuotės). Rekomenduoju verdant sultinį nepagailėti prieskonių (lauro lapelių, įvairių pipirų, šiek tiek druskos). Morkas taip pat viriau su lauro lapeliais, pipirais, druska. Į morkų nuovirą įdėjau supjaustytus saldžiuosius ankštinius pipirus (paprikas), palaukiau kol užvirs ir išėmiau.
Kekso formoje susluoksniavau konservuotus žirnelius, kubeliais pjaustytus ankštinius pipirus, konservuotus kukurūzus (kitą kartą nedėčiau, nes buvo kietoki), kubeliais pjaustytas morkas ir kubeliais pjaustytą vištieną, užpyliau sultiniu su ištirpinta jame želatina. Manau, kad vaizdelis gavosi neblogas:

Idėja iš čia.

Komentarų nėra: