Nekeptas varškės pyragas


Posted by Picasa

Daugelyje tinkraščių pastebėjau, varškės pyragų receptus -tiek keptus, tiek nekeptus. Aš pirmiausiai panašaus pyrago receptą aptikau http://www.nigella.com/, tačiau kiekvieną kartą gamindama vis improvizuoju. Smagiausia, kad pyragą galima pasigaminti greitai ir be didelių kančių. O vasarą dar aktualu ir tai, kad prie viryklės reikia praleisti tik tiek laiko, kol ištirpsta želatina.
Šį kartą naudojau tokius produktus:

  • 1 pokelis sausainių. Man skaniausi Selga;
  • pora saujų mėgstamų riešutų (lazdynų, graikinių ar migdolų);
  • 75 g sviesto;
  • 500 g saldžių varškės sūrelių;
  • 250 ml plakamos grietinėlės;
  • 3 š. želatinos;
  • 200 ml trintų braškių (arba kitokių uogų) (pagal torto želė instrukciją);
  • 1 pokelis torto želė;
  • 1 š. citrinos sulčių;
  • 2 š. "Limoncello" likerio.

Pirmiausiai želatiną užpyliau vandeniu ir palikau brinkti.
Sausainius ir riešutus susmulkinau iki miltų, sumaišiau su ištirpintu sviestu. Gauta mase išklojau 24 cm skersmens torto formą (dugną išklojau sviestiniu popieriumi) ir įkišau į šaldiklį.
Varškės sūrelius pertryniau per tinklelį ir sumaišiau su ištirpinta želatina, sudėjau su citrinos sultimis išplaktą grietinėlę, supyliau Limoncello ir viską išmaišiusi sudėjau ant sausainių pagrindo. Vėl įkišau į šaldiklį.
Torto želė ištirpinau su 5o ml vandens ir braškėmis. Gaminau pagal torto želė instrukciją. Tačiau galima būtų gaminti ir su paprasta želatina. Braškės buvos labai saldžios, tai net cukraus nedėjau. Jei braškės rūgštesnės, galima dėti cukraus. Svarbu, kad būtų skanu. :). Gautą braškių masę atsargiai su šaukštu supyliau ant pyrago ir pastačiau į šaldytuvą (ne šaldiklį).

Skanaus!

Į ką reikėtų atkreipti dėmesį: 1 pokelio sausainių tikrai užtenka. Jei norite storesnio varškės sluoksnio, naudojate dvigubai daugiau daugiau sūrelių ir grietinėlės bei želatinos. Anksčiau gamindavau su varške ar varškės kremu, bet sūreliai pasiteisino visu 100 procentų.
Ar dar ką nors keisčiau? Taip. Šį kartą naudojau šokoladinius sausainius, kuriuos dar pagardinau kakava. Vis tiek skonis ne šokoladinis. Kitą kartą darysiu su paprastais sausainiais.

Komentarai